Henriika Steidel on suomalais-saksalainen laulaja, laulunopettaja, pasunisti ja säveltäjä. Lohjalla vuonna 1991 syntynyt Steidel ammentaa tulkintaansa mausteita molemmista kotimaistaan. Yksi hänen tärkeimpiä päämääriä esiintyessä on yleisön kanssa syvän yhteyden muodostaminen – sanoilla tai sanattomasti.

Jazz on Henriikan musiikillisen elämän rakkaus ja tähän mennessä hän on noussut lavalle monien erilaisten kokoonpanojen kanssa, aina duosta sinfoniaorkestereihin. Tunteita on välitetty myös perinteisissä viihdeorkestereissa sekä musikaalirooleissa.

Matka ammattimuusikon elämään alkoi 5-vuotiaana pianotunneilla, jonka jälkeen hän pian löysi pasuunan ja jatkoi sen upean äänen tutkimista aina ammattiopintoihin asti. Pasuunaopintojen edetessä vahvistui haave laulajan urasta ja hän aloitti lauluopinnot Ira Kaspi ensimmäisenä opettajanaan.

Valmistuttuaan vuonna 2010 Sibelius-lukiosta Henriika suoritti muusikon tutkinnon Helsingin Konservatoriossa Mikko Sinivalon johdolla. Tämän jälkeen hän jatkoi lauluopintojen pariin Jyväskylän ammattiopiston kautta Jyväskylän ammattikorkeakouluun, josta hän valmistuu pop/jazz-laulupedagogiksi keväällä 2019. Henriika opettaa Ala-Keiteleen musiikkiopistossa laulua syyslukukautena 2019.

Lukuvuoden 2016–2017 Henriika vietti Hollannissa Prins Claus Konservatorion Jazz-osastolla ”New York comes to Groningen” -ohjelmassa opettajinaan Joe Magnarelli, Michael Mossman, JD Walter, Deborah Brown, Jonathan Kreisberg, Don Braden ja monia muita. Vuosi Hollannissa innoitti hänet jälleen säveltämään omaa musiikkia ja tästä kahden vuoden kulutta keväällä 2019 hän sävelsi ja sovitti lopputyönään konsertin Jyväskylä Big Bandille ja laululle.

Henriika on toiminut yhdessä kitaristi Matias Luodon kanssa Summer Jazz Clubin tuottajina vuodesta 2018 asti ja vuoden 2019 hän on toiminut myös Jyväskylä Big Bandin tuottajana. Uusin kumppanuus solmittiin myös keväällä 2019, kun Henriika ja Matias lähtivät mukaan uuden jyväskyläläisen ruoka, viini ja jazz -festivaali Wine Gardenin taiteelliseen tuotantoon.

%d bloggaajaa tykkää tästä: